Beneficii pe care exfolierea le are asupra pielii

O piele sănătoasă înseamnă o piele îngrijită, hidratată şi hrănită, procese adaptate corect fiecărui segment în parte. Pielea fiind cel mai mare organ al nostru, practic învelişul corpului, necesită o îngrijire destinată atât tenului, cât şi întregului corp. Pielea are nevoie de curăţare, exfoliere, tonifiere, hidratare şi hrănire. Alegând produsele adecvate, fiecare acestă etapă se poate realiza cu uşurinţă, beneficiile urmând să apară foarte repede. 

Rolul exfolierii

Asigurarea exfolieii pielii este foarte importantă. Prin acest proces se îndepărtează celulele moarte, lăsându-le pe cele noi să funcţioneze normal şi să dea strălucire pielii.

Pielea are un ciclu de regenerare care este cuprins între 27 şi 36 de zile. În urma acestuia, celulele  moarte ies la suprafaţa pielii, iar dacă nu sunt îndepărtate vor da un aspect tern şi neîngrijit, sufocând activitatea celulelor tinere.

Exfolierea realizată cu ajutorul produselor cosmetice se numeşte exfoliere mecanică şi se realizează prin aplicarea de creme, geluri, săpunuri, caracterizate prin consistenţa granulată. Aplicarea se face manual sau cu ajutorul mănuşilor, bureţilor sau periilor special destinate acestui proces.

Exfolierea tenului

Produsele destinate realizării exfolierii tenului sunt concepute în ideea  îndepărtării celulelor moarte şi a impurităţilor de pe faţă, nu acţioneză agresiv, fiind mai delicate ca şi consistenţă decât cele destinate celorlalte părţi ale corpului.

Exfolierea feţei se realizează o dată pe săptămână, o aplicare mai frecventă facilitând apariţia iritaţiilor la nivelul pielii.

Se insistă pe zona frunţii, a pomeţilor şi a bărbiei, alegând produse de calitate, din ingrediente uşor tolerate de piele.

Exfolierea corpului

Pentru exfolierea braţelor, spatelui şi abdomenului se pot folosi produse mai dure, destinate curăţării în profunzime a celulelor moarte, a sebumului şi a tuturor celorlalte particule care împiedică pielea să respire şi să se regenereze.

O exfolire totală este indicată o dată pe săptămână, pielea necesitând acest proces pentru a se putea reechilibra la nivel celular. Acesta va deveni mai fină, mult mai elastică şi va permite mult mai uşor hidratarea şi hrănirea, procedee cu care se intervine ulterior.

Kosmo Oil

Produsele Kosmo Oil asigură o gamă completă de produse destinate îngrijirii corporale. Toate acestea conţin principii active naturale, combinate astfel încât să ofere peilii supleţe, elasticitate şi vitalitate. Ingredientele folosite sunt certificate organic, nu conţin parfumuri, coloranţi sau conservanţi. Produsele Kosmo Oil sunt tolerate uşor de  piele şi permit o difuzare rapidă. Aportul de vitamine pe care acestea îl asigură pielii, garantează echilibrarea activităţii dermatologice, creşterea cantităţii de colagen şi încetinirea procesului de îmbătrânire.

Ingrediente destinate exfolierii

Produsele Kosmo Oil oferă posibilitatea efectuării unei exfolieri corecte, ingredientele aflate în compoziţia acestora facilitând eliminarea celulelor moarte şi a tuturor particulelor nocive.

Scrubul cu unt de shea, crema microdermabrazivă cu ulei din sâmburi de caise sau produsele pe bază de alge marine pot asigura realizarea unei exfolieri corecte, menite să faciliteze aplicarea celorlalte proceduri care asigură hidratarea şi hrănirea pielii.

 

 

 

 

Ai ceva de adăugat?

*