Îmbătrânirea pielii. Patru modalităţi prin care poţi să o amâni

Procesul de îmbătrânire este unul firesc, şi este normal ca toţi să trecem prin el odată cu trecerea anilor. Organismul îmbătrâneşte la toate nivelele, însă tenul este cel care se vede cel mai uşor, fiind şi un indicator de vârstă. Este adevărat că nu toţi îmbătrânim  la fel, cum la fel de adevărat este şi faptul că putem încetini procesul de îmbătrânire al pielii, dacă adoptăm anumite tehnici şi respectăm câteva reguli de viaţă. 

Îmbătrânirea pielii

Îmbătrânirea pielii este un proces firesc, bazat pe anumite mecanisme şi influenţat de factorii interni şi externi.

Îmbătrânirea pielii se produce la nivel celular, sub influenţa factorului genetic, al activităţii hormonale, cromozomiale şi mitocondriale. Acumularea radicalilor liberi conduce la pierderea luptei cu îmbătrânirea celulei. Din exterior, intervin şi alţi factori care accelerează şi aceştia procesul, cum ar fi razele solare, fumatul, poluarea.

Pentru încetinirea acestui proces nemilos, lupta poate începe din timp, adoptând câteva metode.

Stilul de viaţă

Ca primă măsură ce se impune pentru protejarea tenului, este stabilirea unor reguli de viaţă, din  care odihna, relaxarea, ordinea şi măsura în toate să nu lipsească. O viaţă haotică, nopţile nedormite, oboseala cronică şi excesele de orice fel conduc chiar spre o îmbătrânire timpurie a pielii.

Alimentaţia

Tinereţea pielii se susţine şi printr-o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe şi legume proaspete, grăsimi de calitate, proteine şi lactate.

Hidratearea nu trebuie neglijată, aportul optim de apă asigurând un ten elastic şi luminos.

Mişcarea

Atunci când vorbim despre  păstrarea tinereţii pielii, nu trebuie uitat faptul că lipsa mişcării şi a aerului curat sunt total nerecomamdate. Efectuarea de exerciţii fizice în aer liber, sau doar simplele plimbări au efecte benefice asupra calităţii pielii şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Îngrijirea tenului

Orice femeie îşi doreşte să rămână frumoasă cât mai mult timp, astfel că atenţia acordată îngrijirii şi întreţinerii  tenului, trebuie să fie  foarte mare.

Îngrijirea teenului presupune anumite etape şi tehnici. În primul rând tenului trebuie să i se asigure libertatea de a respira, fapt posibil printr-o demachiere corectă, aplicată dimineaţa şi seara. Pentru a rămâne tânără şi elastcă, pielea are nevoie de gomaj, de produse de tonifiere şi de creme care să asigure o hrănire şi o hidratare corecte.

Pentru ca aceste etape să fie benefice, este foarte important  ca produsele cosmetice alese să fie cele potrivite tipului de ten, iar ingredientele acestora să fie de cea mai bună calitate.

Produsele Kosmo Oil

Produsele de îngrijire facială  Kosmo Oil au la bază ingrediente 100% naturale, care sprijină încetinirea procesului de îmbătrânire. Uleiurile vegetale care se află în compoziţia produselor Kosmo Oil ajută la refacerea epidermei, susţin producerea de colagen, reduc ridurile, hidratează şi hrănesc foarte bine pielea.

Pentru îngrijirea şi întinerirea  tenului, crema antirid pe bază de ulei de măsline, unt de shea şi cătină, reprezintă una dintre cele mai indicate variante. Beneficiile oferite de cele trei ingrediente de bază furnizează un aport semnificativ de polivitamine, printre care C, A, D, E, B1, B2 şi K, facilitează cicatrizarea, stimulează producerea de colagen, încetinind astfel  îmbătrânirea. Este destinată feţei, gâtului şi decolteului, iar compoziţia naturală, compatibilă pielii, face ca rezultatele să fie vizibile rapid.

 

 

Ai ceva de adăugat?

*