Îngrijirea pielii în timpul sarcinii. Ce produse cosmetice ai voie să foloseşti

Perioada sarcinii este reprezentată de  momente minunate, senzaţii speciale şi un tumult de transformări. Atât psihicul, cât şi organismul femeii  sunt supuse schimbărilor, pielea fiind unul dintre organele cele mai solicitate, trebuind să facă faţă oscilaţiilor de structură şi dimensiune  care apar în timpul sarcinii. Pentru ca totul să se desfăşoare normal şi pentru ca pielea să facă faţă schimbărilor, păstrându-şi supleţea şi eleganţa, necesită  îngrijire şi protecţie pe toată perioada sarcinii. 

Pielea în timpul sarcinii

Sarcina presupune schimbarea nivelului hormonal din sânge, în special a estrogenului şi a hormonului stimulator de melanocite. Aceste schimbări pot conduce la apariţia problemelor la nivelul pielii, mai mult sau mai puţin. Pot apărea pigmentări, prurit, dermatite, uscare sau îngrăşare a pielii,  toate specifice acestei  perioade.

Pe lângă transformările hormonale pe care le suportă, pielea trebuie să facă faţă creşterii în greutate. Astfel apar vergeturile şi celulita, care  tratate se pot atenua ulterior.

Îngrijirea pielii

Pentru ca pielea să nu aibă de suferit şi pentru ca efectele neplăcute să nu se extindă şi după naştere, trebuie îngrijită permanent, asigurându-i suportul din care să-şi extragă elasticitatea, capacitatea de reglare, calmarea, eliminarea mâncărimilor. Susţinerea unei pieli sănătoase pe timpul naşterii se asigură atât din extrior, cât şi din interior.

Produsele cosmetice indicate

Înainte  de aplicarea oricărui  produs, trebuie să ne asigurăm că acesta nu conţine substanţe dăunătoare sarcinii şi că va fi tolerat de organism, neintervenind agresiv asupra acestuia. Astfel, se va renunţa la vechile produse bogate în parabeni, dioxan sau acid salicilic, şi se va apela la produse cosmetice bio, pe bază de ingrediente vegetale.

Se pot aciziţiona creme şi loţiuni pentru faţă şi corp, realizate din ingredinte pur naturale, nemodificate chimic, care sunt foarte bine tolerate de corp şi facilitează păstrarea unei pieli puternice, sănătoase şi frumoase.

Produsele Kosmo Oil

Pentru îngrijirea pielii pe timpul sarcinii, produsele Kosmo Oil reprezintă un dintre cele mai bune şi mai indicate variante. Sunt produse 100% naturale, organic certificate, fără  conţinut de parfumuri, coloranţi sau conservanţi. Sunt fabricate în laboratoare care funcţioneză după  cele mai înalte standarde, în Franţa, Elveţia, Spania şi Germania. Aceste produse se disting prin compatibilitatea epidermică dovedită ca fiind foarte bună.

Ingredientele produselor Kosmo Oil

Produsele Kosmo Oil  destinate îngrijirii pielii pe timpul sarcinii, au în compoziţie ingrediente naturale, care aduc o serie de beneficii, ajutând pielea să facă faţă cu bine transformărilor prin care trece.

Se pot alege produse pe bază de unt de shea, cunoscut pentru aportul mare de minerale şi de vitamine A, E şi F. Untul de shea facilitează circulaţia sangvină, tratează vergeturile şi stimulează musculatura. Deţine o concentraţie mărită de acizi graşi, oferind astfel elasticitate pielii şi asigurându-i un grad de hidratare optim.

Uleiul de măsline din compoziţia produselot Kosmo Oil, este un alt ingredient important care poate asigura calmarea şi hidratatrea pielii şi  un aport major de colagen şi de acizi graşi nesaturaţi.

Uleiul de migdale dulci, folosit în produsele Kosmo Oil, facilitează reechilibrarea hidrică, fiind bogat în acizi graşi esenţiali. Este foarte uşor  absorbit de piele, asigurându-i astfel elasticitatea şi supleţea.

Ai ceva de adăugat?

*