Masajul, terapie şi relaxare în acelaşi timp

Masajul este una dintre cele mai vechi metode de prelucrera manuală sau mecanică a ţesuturilor moi şi a sistemului muscular. Omenirea a apelat la aplicarea tehnicilor de masaj încă din cele mai vechi timpuri, urmărindu-se astfel obţinerea unor efecte terapeutice şi de relaxare, extrem de benefice pentru organismul uman.

masajTehnicile de masaj se aplică prin intermediul degetelor, palmelor, pumnilor sau a altor mijloace exterene, iar terapeutul-maseour deţine atât cunoştinţe tehnice, cât şi date exacte despre anatomia umană.

Masajul este o terapie şi are mai multe ramuri. Se poate apela la masaj de relaxare, anticelulitic, sportiv, limfatic, capilar sau facial.

Pe lângă tehnica aplicată, extrem de important este şi produsul care intră în contact cu pielea pe parcursul masajului, efectele transferându-se ţesuturilor.

Kosmo Oil

Compania Kosmo Oil aduce pe piaţa de specialitate produse de cea mai bună calitate, realizate din uleiuri şi ingrediente vegetale 100 % naturale.  Laboratoarele în care sunt fabricate produsele Kosmo Oil se află în Franţa, Germania, Spania şi Elveţia şi sunt comercializate sub amprenta calităţii şi siguranţei.

Produse pentru masaj

Pentru ca efectele masajului să fie cele scontate şi pentru ca organismul să se bucure atât de terapie punctuală, câz şi de relaxare şi destindere, Kosmo Oil oferă produse special destinate acestui palier. Pentru masajul facial, uleiul hidratant din struguri, migdale, măsline şi morcov este una dintre cele mai bune variante la care se poate opta, efectele asupra pielii sesizându-se imediat şi starea de relaxare instalându-se rapid.

Gelul hidratant cu bambus este special conceput pentru a conferi pielii prin masaj un aspect sănătos, luminos şi plăcut. Datorită proprietăţilor sale, fiind bogat în proteine, fitosteroli, aminoacizi, clorofilă, viatmine şi minerale, bambusul va ajuta la reglarea  colagenului şi va îmbunătăţi rezistenţa pielii.

Tot pentru masaj sunt destinate şi uleiul cu scorţişoară şi portocală, untul de cacao, uleiul balsamic fortifiant cu eucalipt şi mentă, gelul antireumatic care conţine mentol, camfor şi cedru, destinat genunchilor, spatelui şi braţelor, uleiurile antireumatice şi reconfortante sau untul de shea relaxant.

Ingrediente folosite de Kosmo  Oil

Uleiurile vegetale sunt unul dintre ingredientele de bată ale produselor Kosmo Oil destinate masajului.  Uleiul de avocado este o puternică sursă de vitamine A, D şi E, lecitină şi potasiu.

Uleiul de migdale dulci este indicat în masajul aromaterapeutic, ajutând şi la balansarea echilibrului hidric al pielii. Este una dintre cele mai sigure căi de hidratare a dermei.

Uleiul de morcov este bogat în vitamina A, E şi F şi ajută la refacerea dermei uscate şi crăpate.  Bogat în beta-caroten se va constitui şi într-un factor natural de protecţie în calea radiaţiilor Ultra Violete.

Pentru aplicarea masajului terapeutic, dar şi de relaxare, compania Kosmo Oil  a introdus în produsele sale uleiuri esenţiale, cu un puternic impact asupra pielii, dar şi a psihicului. Printre aceste miraculoase uleiuri se pot enumera uleiul din sâmbure de caise, uleiurile de cedru, eucalipt, lavandă, mentă, paprika, patchouly, portocal, rozmarin, salvie sau scorţişoară.

Efectele relaxante sunt majore, atât datorită aromelor, cât şi proprietăţilor acestor uleiuri esenţiale pe care le transferă dermei.

Ai ceva de adăugat?

*