Patru metode prin care stimulezi producerea de colagen

Oricare dintre noi îşi doreşte să aibă o piele frumoasă şi sănătoasă, indiferent de vârstă. Căutăm permanent metode şi tehnici prin care să ne bucurăm de lumina tenului nostru şi de frumuseţea chipului, chiar dacă anii trec peste noi şi îşi spun cuvântul. Tratându-ne pielea cu dragoste şi grijă, putem să ne sigurăm frumuseţea pentru mult timp.

 

Colagenul

Colegenul este o proteină specifică ţesutului conjunctiv al organismului. Are un caracter neted şi greu de desluşit în piele, unde este prezent   în procent de 70%.  Sprijinul colagenului în corp este major la orice nivel, pornind de la vasele de sânge, până la ninelul pielii. Pe măsură ce organismul uman îmbătrâneşte, producţia de colagen scade, acest fapt fiind vizibil la nivelul pielii, pierzându-şi elasticitatea.

Cantitatea de colagen poate fi  influenţată de obiceiurile zilnice. Expunerea exagerată la soare, o alimentaţie dezechilibrată bogată şi  în zahăr, conduc la  diminuarea cantităţii de colagen.

Asupra cantităţii de colagen de la nivelul pielii se poate inerveni  şi din exterior, prin aplicarea  de tratamente specifice.

Stimulare cantităţii de colagen va fi asigurată atât prin modificări la nivelul alimentaţiei şi obiceiurilor zilnice, cât şi prin aplicare cremelor şi loţiunilor potrivite.

Aportul de vitanima C

Vitamina C ajută corpul să sintetizeze mai uşor colagenul. Lipsa acesteia  pune organismul în faţa situaţiei de a nu mai produce colagen, deci se impune un aport suplimentar de vitamine şi consumul constant de fructe şi legume bogate în vitamina C.

Antioxidanţii

Antioxidanţii din dietă distrug radicalii liberi, fapt ce va conduce la o funcţionare normală a organismului, care va fi vizibilă chiar şi la nivelul pielii. O sursă bogată de antioxidanţi poate fi asigurată prin consumul de morcovi, roşii sau soia.

Hidratarea

Apa este unul dintre cele mai importante elemente de care are nevoie pielea pentru a funcţiona normal şi pentru a produce cantitatea optimă de colagen. Consumul de lichide nu va fi neglijat, indiferent de anotimp.

Produse cosmetice

Asupra pielii se va interveni şi din exterior prin aplicare anumitor tratamente bazate pe produse  cosmetice special destinate.

Pentru a funcţiona normal şi pentru a produce colagen, pielea are nevoie lunar de aplicarea unui peeling. Celulele moarte vor fi îndepărtate, lăsând loc celor active să funcţioneze normal.

Se vor folosi creme bogate în vitamina C, caracterizate prin capacitatea sporită de a mări producţia de colagen.

Pentru protejarea tenului şi păstrarea echilibrului cantităţii de  colagen, se vor folosi creme de protecţie solară, chiar dacă nu se merge la plajă.

Kosmo Oil

Produsele Kosmo Oil sunt special concepute pentru a intra în echilibru perfect cu structura pielii organismului uman. Ingredientele 100%  naturale şi modul în care sunt combinate în laboratoare de prestigiu, dau naştere unor produse uşor tolerate, care acţioneză în mod rapid asupra calităţii pielii.

Gama de produse Kosmo Oil pune la dispoziţia clienţilor creme şi loţiuni destinate stimulării producţiei de colagen.

Produsele pe bază de patchouly sunt destinate tratamentelor de prevenire a îmbătrânirii pielii şi diminuării ridurilor.

Uleiul din sâmburi de caise  este foarte penetrant, va fi absorbit total de piele şi va conferi tonifiere. Produsele pe bază de ulei de sâmburi de caise au rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, de a reduce ridurile şi de a revitaliza pielea.

 

Ai ceva de adăugat?

*