Piele sensibilă iarna – vezi ce soluții să folosești pentru o mai bună hidratare

Vremea din afara poate fi agresivă, însă acest lucru nu trebuie să se reflecte asupra pielii tale. Cum reușești să menții pielea hidratată și sănătoasă pe timpul iernii? Află câteva trucuri ce te pot ajuta.

piele sensibila iarnaVremea din timpul anotimpurilor reci nu este distractivă pentru piele. Vremea rece și nivelurile scăzute de umiditate aduc un aer uscat, care apoi fură umiditatea pielii în fiecare secundă din fiecare zi. Fără îngrijire imediată, pielea uscată poate duce la crăpare și sângerare, iar vântul puternic de iarnă face ca problema să fie mai gravă. Căldura interioară frânează în continuare umiditatea, ca și dușurile sau băile calde și curățarea aspră.

Umiditatea suplimentară ajută, dar pentru a contracara efectele acestor efecte și pentru a menține pielea tânără și netedă, e nevoie de ppuțin mai mult. Pentru a reduce uscăciunea, înroșirea, mâncărimea și pentru a menține pielea mai sănătoasă și confortabilă în acest sezon, încearcă aceste sfaturi.

Spală-te cu apă călduță

Dușurile și băile fierbinți sunt binevenite în timpul iernii, dar trebuie să ai mare grijă când te speli pe mâini și față. Apa e musai să fie călduță, nu fierbinte. Dacă te speli zilnic cu apă fierbinte, chiar și la duș, uleiurile naturale ale pielii sunt eliminate și pielea ta va rămâne uscată și crăpată.

Hidratează pielea imediat după baie.

Pielea ta nu numai că are nevoie de mai multă hidratate, dar aceasta e imperios necesară imediat după spălare. Aplicarea unei creme pe pielea umedă ajută la menținerea acelei umezeli în piele. Așa că, pune recipientul cremă chiar pe marginea căzii de baie pentru a o avea la îndemână. Spre exemplu, dacă ai pielea sensibilă și tenul gras, poți folosi o cremă hidratantă de la Kosmo Oil, cu ceai verde și unt de shea.

Alege cremele potrivite pielii tale.

Unele hidratante au ingrediente pe bază de petrol, care pot usca mai mult pielea în lunile de iarnă. Asigură-te că alegi o formulă inteligentă care conține ingrediente naturale, nutritive. Optează pentru o cremă pe bază de ulei, mai degrabă decât pe bază de apă, deoarece este mult mai probabil să  ajute pielea să rețină umiditatea în timpul iernii. Încearcă uleiul hidratant de la Kosmo Oil. Acesta este o combinație de 4 uleiuri vegetale de struguri, migdale, măsline și morcov, ideală pentru masaj facial, corporal și îngrijirea pielii deshidratate.

Protejează pielea

Poartă mănuși și eșarfe pentru a  proteja pielea de vânt, ploaie și zăpadă. De asemenea, nu uita de protecția solară. Soarele de iarnă poate fi la fel de dăunător ca și soarele de vară, deci aplică o cremă specială pentru așa ceva.

Bea apă

Tindem să consumăm mai puțină apă în timpul iernii pentru că ne întoarcem la băuturi calde, cum ar fi cacaoa și ceaiul, însă nu uita că pielea ta are nevoie de hidratare din interior. Un pahar de apă caldă cu lămâie poate fi foart răcoritor și hidratant în același timp.

Ai ceva de adăugat?

*