Rutina corectă pentru îngrijirea tenului

Îngrijirea corectă a tenului este modalitatea prin care se poate asigura o piele sănătoasă, perfect hidratată, încetinindu-se astfel procesul de îmbătrânire. Un ten perfect îngrijit este luminos, curat şi pregătit să facă faţă tuturor provocărilor.

Demachierea tenului

Prin demachiere nu înţelegem doar înderărtarea machiajului aplicat peste zi, ci şi curăţatea tenului de toate impurităţile acumulate pe un ten nemachiat şi excesul de sebum din timpul nopţii.

Chiar dacă suntem o persoană care nu adoptă machiajul, fiind adepta tenului natural, tot trebuie să ne îngrijim de sănătatea tenului nostru. Bine curăţat de impurităţi, praf, transpiraţie şi sebum, acesta va putea respira şi va radia de sănătate.

Demachierea nu se va efectua doar pe faţă, ci şi pe gât şi decolteu, fiind zonele cele mai expuse şi, în acelaşi timp, cele mai delicate.

Se vor alege produsele potrivite tipului de ten al fiecăreia. Pentru produsele de machiaj rezistente la apă se vor folosi demachiante speciale. Demachierea se va efectua cu ajutorul dischetelor, care  vor fi depozitate în ambalajul lor, păstrându-le astfel  sterile.

Tehnici de demachiere

Demachierea de seară începe cu zonele cel mai intens machiate. Ne vom demachia buzele prin mişcări circulare, dinspre exterior spre interior.

Zona ochilor o vom demachia cu un demachiant special pentru ochi, fiind o zonă foarte sensibilă. Îndepărtarea rimelului o vom efectua cu o dischetă pe care am pus suficient demachiant, apăsând foarte uşor genele, ulterior aplicându-le un masaj delicat.

Pleoapele le vom demachia cu mişcări delicate, îndepărtând machiajul din interior spre exterior. Cu o altă dischetă înmuiată în demachiant vom reveni asupra pleoapelor şi le vom aplica un masaj circular, pentru a îndepărta definitiv fardul şi pentru a accelera circulaţia sângelui în zona respectivă.

Continuăm demachierea obrajilor, frunţii şi bărbiei, gâtului şi a decolteului. Vom folosi mişcări delicate, pentru a nu irita pielea.

Demachierea de dimineaţă nu presupune folosirea mai multor dischete. Una, bine îmbibată cu demachian, va fi suficientă pentru a îndepărta sebumul şi impurităţile acumulate în timpul nopţi

Tonifierea

După efectuarea demachierii se va tonifia tenul, aplicând loţiuni tonifiante, destinate îndepărtării şi ultimelor urme de pe faţă, gât şi decolteu, dar şi pentru a revigora pielea.

Hrănirea şi hidratarea

După demachiere şi tonifiere se va aplica o cremă hidratantă, de noapte, respectiv de zi, adaptată tipului de ten. Aplicarea cremei potrivite este extrem de importantă pentru sănătatea pielii şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Se asigură astfel producerea de colagen, hidratarea, hrănirea, tonifierea şi cicatrizarea pielii.

Produsele pentru îngrijire facială Kosmo Oil

Pentru ca rutina zilnică de îngrijire a tenului să se realizeze corect, nu este suficientă doar stăpânirea tehnicilor de aplicare a produselor specifice. Cel mai important aspect este reprezentat de produsele folosite.

Kosmo Oil pune la dispoziţie produse de o calitate excepţională, realizate din uleiuri vegetale, fără adaosuri, ingredientele fiind 100% naturale, fără inrtervenţii chimice. Produsele de îngrijire facială Kosmo Oil prezintă caracteristica de a fi foarte bine tolerate de piele şi de a se absorbi foarte repede.

Produsele sunt fabricate în laboratoare de renume din Franţa, Germania, Spania şi Elveţia. La baza acestor produse stau ingrediente precum untul de shea, uleiurile de cătină, migdale, sâmburi de caise, măsline, bambus sau morcov, iar beneficiile aduse pielii sunt incontestabile. Aportul de vitamine susţine întinerirea tenului, creşterea cantităţii de colage, cicatrizarea, reducerea tenului şi  hidratarea.

 

 

 

Ai ceva de adăugat?

*