Scorțișoara, pentru o piele mai catifelată și mai plăcută la atingere!

Scorțișoara crește abundent în Sri Lanka, Indonezia, India și în alte țări asiatice, iar oamenii folosesc scorțișoara pentru diferite scopuri medicale, inclusiv pentru tulburări ale pielii.

scortisoaraUn lucru minunat despre scorțișoară este că există atât de multe modalități de utilizare – ulei de scorțișoară, pudră, mască etc încât e imposibil să nu-ți fie și ție pe plac.

Scorțișoară se dovedește a fi un condiment care nu numai că adaugă aromă la diferite feluri de mâncare, dar poate, de asemenea, vindeca multe infecții și boli. Există mai multe cercetări efectuate în întreaga lume despre beneficiile scorțișoarei pentru diabetul zaharat, căderea părului, colesterol, memorie, artrită, piele și multe altele.

O aplicare topică de scorțișoară cu miere se spune că te scapă de coșuri, eczeme și alte infecții ale pielii.

Uleiul esențial de scorțișoară este adesea folosit în aromoterapie și se combină bine cu ulei de lămâie, lavandă, cardamom, geraniu și rozmarin. Uleiul esențial de scorțișoară poate fi folosit ca un ulei de masaj pentru a vindeca artrita, durerile generale și altele asemenea. Încearcă uleiul pentru masaj cu scorțișoară și portocale de la Kosmo Oil. Acesta se aplică pe corp în timpul ședințelor de masaj sau după baie și se masează până când uleiul este complet absorbit.

Beneficiile scorțișoarei pentru piele

Scorțișoara a fost folosită de secole în medicamentele tradiționale din culturile asiatice – chinezești și indiene. Dintre diferitele beneficii pe care le oferă scorțișoara, unul dintre cele mai importante este rolul său în menținerea pielii sănătoase. În plus, aceasta poate ajuta la remedierea diferitelor boli și infecții legate de piele. Astfel, scorțișoară poate fi utilizată în diverse diverse pentru a vă îmbunătăți pielea.

Elimină ridurile fine

Se  spune  că scorțișoara îmbunătățește liniile fine prin îngrășarea pielii.

Acest lucru înseamnă că utilizarea scorțișoarei poate stimula vasele de sânge și poate aduce sângele pe suprafața pielii. Utilizează un amestec de 3 picături de ulei esențial de scorțișoară și 2 linguri de ulei de măsline. Aplică acest amestec pe linii fine de pe față, având grijă să eviți ochii. Pielea se încarcă rapid și liniile fine devin mai puțin vizibile.

Curăță scalpul

Scorțișoara poate fi, de asemenea, utilizată pentru a hrăni scalpul. Fă o pastă utilizând 1 linguriță de scorțișoară, 1 lingură de ulei de măsline caldă și 1 lingură de miere. Masează scalpul și lasă-l timp de 15 minute. Spală părul, folosind un șampon normal. Scorțișoara acționează ca un agent de exfoliere pentru a stimula scalpul și pentru a oferi hrană pentru foliculii de păr.

Tratament pentru eczeme.

Eczema este o afecțiune în care pielea devine inflamată și iritată. Un număr mare de afecțiuni medicale sunt grupate sub termenul de „eczemă”. Cel mai frecvent tip de eczemă este dermatita atopică, care este o condiție moștenită. Cauza exactă a eczemelor nu este cunoscută, dar cea mai importantă cauză este un răspuns hiperactiv al sistemului imunitar al organismului împotriva unui iritant sau alergen.

Tratamentul pentru acnee

Scorțișoară se spune că ajută la tratamentul acneei și coșurilor. Se amestecă 1 lingură de scorțișoară și 3 linguri de miere și se aplică acest amestec pe coșuri. Lasă această pastă peste noapte sau timp de 20 minute înainte de spălarea cu apă caldă.

Reduce vizibil celulita. Se spune că scorțișoara are efecte de netezire și tonifiere, motiv pentru care a fost folosită în diverse creme și uleiuri anticelulitice. Gelul anticelulitic cu cafeină și scorțișoară de la Kosmo Oil este un gel anticelulitic cu efect de lungă durată, care previne și „arde” celulita, acționează în profunzime împotriva depunerilor inestetice de coajă de portocală, regenerează celulele, și activează circulația periferică. Tot de la Kosmo Oil puteți încerca crema cu portocale, cafeină și scorțișoară.

Ai ceva de adăugat?

*