INGREDIENTE

Ingrediente active 100% naturale pentru piele. 0% apă.

Substanțele active utilizate la fabricarea produselor KOSMO OIL sunt fabricate în laboratoare de prestigiu din Franța, Germania, Elveția, Spania și se disting printr-o foarte bună compatibilitate epidermică a căror eficacitate este dovedită.

UNT DE SHEA (Butyrospermum Parkii) – Shea Butter
Arborele de shea este denumit și “arborele sacru” sau “arborele vieții” datorită recunoașterii sale ca unică sursă universală pentru produse destinate hrănirii și protejării pielii. Extras din nucile arborelui african Karite, supranumit și copacul tinereții, untul de shea protejează și hrănește pielea uscată sau deshidratată. Recunoscut pentru puterile sale magice de regenerare, untul de shea asigură regenerarea la nivel celular și repară filmul hidrolipidic al pielii. Pielea devine moale, suplă și relaxată. Tratează ridurile și alte semne de îmbătrânire, pilea crăpată sau afectată de frig ori alergii. Datorită efectelor antiinflamatorii și de întinerire, este un ingredient perfect pentru îngrijirea oricărui tip de ten.

Untul de shea este în mod natural bogat în vitamine A, E și F, precum și o serie de alte vitamine și minerale. Vitaminele A și E calmează, hidratează și echilibrează epiderma. Conține vitamina F, acizi grași esențiali și ajută la protejarea și revitalizarea pielii deteriorate. Untul de shea este un hidratant intens pentru pielea uscată și un revitalizant pentru pielea obosită.

Untul de shea promovează reînnoirea pielii, crește circulația sangvina și accelerează cicatrizarea plăgilor. Este benefic pentru tratarea pielii uscate, vergeturilor, erupțiilor cutanate, eczemelor și dermatitelor, arsurilor solare, rănilor mici de piele, înțepăturilor de insecte, durerilor musculare, oboselii și tensiunii musculare.

Ceea ce face ca untul de Shea pur să fie atât de benefic pentru piele este concentrația ridicată de acizi grași precum acidul stearic și oleic. Aceste substanțe sunt indispensabile epidermei, ajutând la menținerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate pielii. Untul de Shea contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea conținutului de lipide din celulele epidermei.

Cercetările științifice au arătat clar beneficiile untului de shea care se remarcă prin efectul hidratant, emolient, dar și vindecător în foarte multe afecțiuni ale pielii, artrite sau reumatism. Untul de shea stimulează producția de colagen, regenerarea celulară și conferă un factor de protecție solara natural (UVA și UVB, SPF max. 6), ceea ce a dus la folosirea lui pe scară largă în produsele de îngrijire corporală și în cosmetică.

Din cauza naturii sale liniștitoare, a efectelor antiinflamatorii și de întinerire, untul de shea pur este un ingredient perfect pentru îngrijirea corpului. În masaj, untul de shea este benefic pentru mușchii extenuați, pentru piele uscată, pentru drenaj limfatic. În funcție de scopul tratamentului, menține suplețea pielii și previne apariția vergeturilor.

Untul se topește la contactul cu pielea, permițând eliberarea rapidă a principiilor active conținute.

Asigură pielii 24 de ore de confort, protecție, tonifiere și hidratare.

ULEIURI VEGETALE

ABY SERUM

Serumul reprezintă un concentrat activ de Omega 3, 6 și 9 de origine 100% vegetală ECO-CERTIFICATĂ. Conține ulei ecologic din sâmburi de struguri denumit științific Crambe Abyssinica Seed Oil, fitosteroli și ulei de măsline nesaponificat. Este bogat în acid linoleic, care are un important rol în refacerea membranei celulare. Efectul antioxidant al polifenolilor din uleiul de struguri conduce la balansarea deficienței de acizi grași esențiali și scăderea stresului oxidativ indus de radicalii liberi, provocând eliminarea naturală a celulelor moarte și tonifierea epidermei, reducând astfel efectele îmbătrânirii.

AVO SERUM

Serumul reprezintă un concentrat activ de Omega 6 și 9 de origine 100% vegetală ECO-CERTIFICATĂ. Conține ulei ecologic de avocado denumit științific Persea Gratissima, fitosteroli și ulei de măsline nesaponificat. Uleiul de avocado penetrează adânc epiderma și este bogat în vitamine A, D , E, lecitină, potasiu. Efectul antioxidant al polifenolilor din uleiul de avocado conduce la balansarea deficienței de acizi grași esențiali și scăderea stresului oxidativ indus de radicalii liberi, provocând eliminarea naturală a celulelor moarte și tonifierea epidermei, reducând astfel efectele îmbătrânirii.

ULEI DE AVOCADO

(Persea Gratissima) Uleiul de avocado penetreaza adanc epiderma unde elibereaza viaminele A, D si E, lecitina, potasiu. Este utilizat in industria cosmetica pentru tratarea pielii uscate sau mature, a eczemei, psoriazisului. Regenereaza epiderma si hidrateaza pielea supusa agresiunilor factorilor externi. Uleiul de avocado este usor absorbit de piele, avand excelente proprietati emoliente.

ULEI DE MĂSLINE

Uleiul de măsline, denumit stiințific Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, este obținut prin presarea și concentrarea prin centrifugare a fructelor de măslin. Uleiul de măsline nesaponificat este bogat în acizi grași nesaturați – componenții de bază ai suprafeței pielii, îmbunătățesc regenerarea țesuturilor deteriorate prin restructurarea lor. Ei protejează pielea împotriva foto-oxidării și au proprietăți bacteriostatice. Uleiul de măsline este frecvent utilizat în îngrijirea tenurilor deshidratate, calmează și hidratează pielea, pătrunde în epiderma, îi conferă un aspect fin, mătăsos și îi asigură aportul de colagen, întârzie apariția ridurilor și hrănește pielea care tinde să-și piardă elasticitatea.

ULEI DE MIGDALE DULCI

(Prunus Dulcis) – Acest ulei vegetal este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în masajul aromaterapeutic. Datorită texturii fine, el este ușor absorbit, lăsând pielea suplă și hidratată.

Uleiul de migdale dulci obținut prin presarea sâmburilor este un excelent emolient și ajută la balansarea echilibrului hidric al pielii. Hidratează intensiv orice tip de ten. Este considrat un bun mediu pentru masaj pentru că ajută la penetrarea în profunzime a amestecurilor cu uleiuri esențiale.

Uleiul de migdale dulci este bogat în acizi grași esențiali oleic, linoleic, palmitic.

ULEI DE MORCOV

(Daucus Carota) bogat în vitaminele A, E, F, ajută la refacerea epidermei uscate. Fiind bogat în ß- caroten oferă protecție împotriva agresivității factorilor externi (radiații UV, vânt, agenți poluanți). Efectul revitalizant și reparator este asigurat de provitamina A care contribuie la revitalizarea pielii, normalizarea procesului de cheratinizare și influențarea formării de noi cheratinocite, fiind și un detoxifiant în celulita.

ULEIURI ESENȚIALE

CEDRU

(Cedrus Atlantica) este remediul eczemelor uscate, a dermatozelor lichenificate, a pielii ridate și deshidratate de soare, a pruritului aparent care se manifestă la bătrânii cu piele uscată și prost vascularizată. Utilizarea lui în masaj poate calma durerile reumatice. Fiind un ulei esențial cu notă camforoasă, stimulează activitatea cerebrală, îmbunătățește memoria și ajută la concentrarea atenției. Copacul este nativ din America de Nord, crește înalt de 30 metri și poate atinge vârsta de peste 1.000 de ani. Componenții principali sunt cedrol, cadinen, alfa și beta cedren, cedrenol și sesquiterpene.

EUCALIPT

(Eucalyptus Globulus) supranumit și copacul febrei de către aborigenii care au colonizat Australia, eucaliptul are atât efect de combatere a febrei, cât și efect antibacterian și antimicrobian. În prezent, 75% din acești arbori sunt cultivați în Australia, iar uleiul esențial este extras din frunze și ramuri. Uleiul esențial de eucalipt, prin substanța activă eucalyptol, este foarte eficace pentru îngrijirea pielii (arsuri, bășici, tăieturi, herpes, înțepături de insecte, paraziți, infecții ale pielii). Datorită efectului analgezic este utilizat și pentru tratarea circulației, mușchi și articulații (dureri musculare, circulație deficitară, reumatism). La nivel psihic, combate epuizarea și favorizează concentrarea. Uleiul esențial de eucalipt încălzește și relaxează musculatura și are efect de activare a circulației periferice. Componenții principali sunt cineol, pinen, camfen, felandren.

LAVANDA

(Lavandula Angustifolia Oil) Lavanda este un ulei calmant, sedativ, relaxant. Folosit în cadrul masajului, uleiul de lavandă este util în insomnie, stări depresive, stres, precum și în dureri de cap și migrene. Totodată, acționează favorabil asupra inimii, calmând palpitațiile și reducând tensiunea arterială. Uleiul de lavandă acționează ca antiinflamator și cicatrizant al plăgilor provocate de arsuri, înțepături de insecte, acnee. Componenții principali sunt acetat de linalil, geraniol, borneol, terpineol, izogeraniol, alcool amilic și izoamilic.

MAY CHANG

Originar din China, cunoscut și sub denumirea de Litsea Cubeba, May Chang este un arbore de dimensiuni mici, cu fructe din care se extrage, prin distilare, uleiul esențial. Uleiul are mirosul asemănător cu cel de lămâie, fiind deosebit de bogat în citrați. Uleiul de May Chang este utilizat în masaj datorită proprietăților sale antidepresive, antiseptice, astringente, tonice și stimulative.

MENTA

(Mentha Piperita Oil) – ulei esențial de mentă – are efect răcoritor, de ameliorare a durerilor și calmare a iritațiilor. Menta este originară din bazinul Mediteraneean, dar este cultivată și în România, Italia, USA, Japonia și Marea Britanie. Este o plantă perenă care poate crește până la înălțimea maximă de un metru, sub diferite specii. Uleiul esențial este extras prin distilare din plante proaspete sau uscate, culese înaintea înfloririi. Componenții principali sunt mentol, 1,8-cineol, limonen, ? și ß-pinen.

PAPRIKA

(Capsicum Annuum Fruit Powder) este micropulberea obținută prin măcinarea fructelor uscate de ardei iute. Stimulează circulația cutanată conducând la diminuarea depozitelor de grăsime din țesutul adipos.

PATCHOULY

Planta patchouli, denumită științific Pogostemon Cablin, originară din Malayezia, are o lungă istorie a utilizării sale terapeutice în medicina tradițională chineză, indiană, japoneză și malayesiană ca stimulent, tonic, antiseptic și febrifug. Patchouli este un ulei stimulant, întăritor, astringent. Acest ulei are un pronunțat efect antidepresiv asupra sistemului nervos, în stări de stres și anxietate. Pentru proprietățile astringente și antiseptice este indicat în tratamentul acneei și al tenului gras. De asemenea, este util în tratamentele de prevenire a îmbătrânirii pielii și a apariției ridurilor. Patchouli poate fi util persoanelor care se simt lipsite de energie, traversează o perioadă în care sunt cuprinse de letargie și constată ca au probleme de concentrare. Uleiul de Patchouli va încarca cu căldură și energie, ceea ce va stimula concentrarea atenției atunci când se impune acest lucru și vă va face să vă simțiți mai „cu picioarele pe pământ”. Componenții principali sunt patchulol, benzaldehida, aldehida cinamica, eugenol, cadinen.

PIPER NEGRU

Uleiul esențial de piper negru, denumit științific Piper Nigrum (Black Pepper) Seed Oil, este extras din boabe.

PORTOCAL

Portocalul, denumit științific Citrus Aurantium, este originar din China și India, fiind adus în Europa în secolul XVII. Astăzi el crește din abundență în tot bazinul mediteraneean și pe cele două continente Americane. Portocalul ne răsfață, oferindu-ne trei uleiuri esențial diferite: din fructe se extrage uleiul de Portocal, vesel și optimist; din florile albe și delicate se extrage uleiul Neroli, iar intrigantul Petitgrain din frunze. Pentru multă vreme, Portocalul a avut două semnificații opuse: inocența și fertilitatea. De altfel, Războiul Troian a început destul de inocent: Paris a oferit Afroditei ca premiu al concursului de frumusețe un „măr de aur”, adică o portocală. Aceasta, drept mulțumire i-a oferit-o pe frumoasa Elena, uitând însă să-i spună că era soția regelui Agamemnon. … Restul e istorie. Uleiul de Portocale pare să aibă o acțiune calmantă asupra stomacului, în special în stări de nervozitate. De asemenea, el stimulează bila și poate ajuta la digestia grăsimilor. Înlătură colicile și flatulența, încurajează peristaltismul și ajută în caz de constipație. Se aplică sub formă de masaj pe abdomen. Uleiul de portocale are un efect relaxant, dar este mai degrabă înălțător și energizant, decât sedativ. Mirosul său plăcut este benefic în stres, tensiune nervoasă, dureri de cap, oboseală. În general, uleiul esențial de Portocale este detoxifiant și are efect de curățare, încurajând eliminarea fluidelor în exces și a produșilor metabolici dăunători. El poate fi utilizat în bai sau masaj pe parcursul unei cure de detoxifiere a organismului, sau pentru reducerea celulitei. Uleiul de portocale este potrivit pentru persoane deprimate, chiar frustrate, lipsite de energie. Aceste persoane sunt foarte indulgente cu ele înseși chiar dacă nu le place să recunoască acest lucru, fiind adesea copleșite de probleme. Uleiul de Portocale este ca o mică rază de soare strălucind peste gândurile întunecate. Utilizarea lui duce la accelerarea proceselor organice încetinite. Componenții principali sunt nerol, citral, limonen, citronelal.

ROZMARIN

(Rosmarinus Officinalis) este un arbust înalt de maxim trei metri, cu miros puternic camforat, răspândit în întregul bazin Mediteraneean, până în zonele aride și semideșertice ale Asie Mici. Rămurelele, frunzele și florile conțin numeroase principii active, uleiul esențial fiind până la 2%. Proprietățile rozmarinului se datorează în principal uleiului esențial pe care îl conține, precum și bogăției de polifenoli și triterpene. Uleiul esențial are proprietăți bacteriostatice și tonico-stimulante. Are acțiune antiseptică, cicatrizantă, antidecongestionantă, vasodilatatoare periferică. Este un bun remediu pentru tegumente cu eczeme pustuloase și acneice, fiind întotdeauna util când este necesară o purificare a pielii și o frânare a excesului seboreic. Componenții principali sunt ? și ß-pinen, borneol, camfor, 1,8-cineol și limonen.

SALVIE

(Salvia Sclarea Oil) – uleiul esențial de salvie este un ulei cu o notă camforoasă, care stimulează circulația periferică, activitatea cerebrală, îmbunătățește memoria și ajută la concentrarea atenției. Utilizat în masaj, uleiul esențial de salvie are acțiune antiseptică, hemostatică locală, cicatrizant-reepitelizantă, tonică, astringentă.

SCORȚIȘOARA

(Cinnamonum Verum) – Uleiul de scorțișoara este un ulei puternic și are o aromă picantă. Acesta este foarte util pentru persoanele care se simt obosite sau slăbite. Stimulează atât mintea, cât și corpul și este eficient în tratarea problemelor legate de stres. De asemenea, stimulează circulația periferică, calmând durerile reumatismale. Este excelent pentru înmiresmarea camerei, creând o atmosferă revigorantă. Puternicele proprietăți antiseptice ale scorțișoarei protejează împotriva infecțiilor și a bolilor, întărind sistemul imunitar.

YLANG-YLANG

Ylang-ylang, denumit științific Cananga Odorata, este un mic copac tropical cu flori roz, mov sau galbene, ce crește în Insulele Filipine, Madagascar, Indonezia, Tahiti și pe coasta de vest a Africii. În dialectul local Ylang-ylang înseamnă „Floarea florilor” fiind înălțat la acest rang pentru mirosul sau aparte. Numele sau provine din limba malgasa, unde „Alang-ilang” sugerează modul de creștere al florilor pe crengi. Uleiul de Ylang-ylang este un reputat afrodisiac. În Indonezia, tradiția cere ca patul de nuntă al tinerilor căsătoriți să fie presărat cu flori de Ylang-ylang. În Filipine, femeile obișnuiesc să folosească creme de piele având ca baza uleiul de nucă de cocos și parfum de Ylang-ylang. În epoca victoriană, în Anglia, era foarte popular Uleiul Macassar pentru tratamentul părului, în compoziția căruia intra și acest ulei. Esența de Ylang-ylang are un efect sedativ și calmant asupra sistemului nervos, favorizând relaxarea. El este util în caz de anxietate, depresie, stres, stări tensionate și poate fi folosit în baie, masaj sau candele. Are un rol important în hipertensiunea arterială crescută. De asemenea, este util în caz de palpitații asociate cu anxietate și panică. Se recomandă utilizarea sub formă de bai sau masaj. Uleiul de Ylang-ylang are reputația unui afrodiziac eficace atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Utilizarea lui duce la depășirea inhibițiilor și la crearea unei atmosfere speciale, propice relațiilor de cuplu. De asemenea, poate fi încercat în cazuri de impotență sau frigiditate. Se poate utiliza într-un masaj exotic, senzual. Uleiul de Ylang-ylang este foarte potrivit pentru persoanele foarte ocupate, care muncesc din greu, adesea în condiții tensionate, chiar stresante și care au foarte puțin timp liber. Utilizand Ylang-ylang veți reuși să vă relaxați, veți începe să vă simțiți mai bine și vă va reveni pofta de viață. Componenții principali sunt farnesol, geraniol, linalool, acetat de benzil, eugenol, safrol, cadinen, pinen.

SÂMBURI DE CAISE

Sâmburele de caisă, denumit științific Prunus Armeniaca – Apricot – Seed Powder, este bogat în proteine și acizi grași principali și conține în proporție de 45% ulei, considerat la fel de benefic pentru organism ca și uleiul de migdale. Este folosit cu succes în industria cosmetică, fiind un remediu natural pentru tenul uscat sau îmbătrânit, ridat. Acesta pătrunde în epiderma hrănind-o și revitalizând-o. Uleiul din sâmburi caise este folosit în mod tradițional ca ulei de masaj și pentru aromaterapie, deoarece calmează pielea și induce o stare de liniște. Fiind foarte penetrant, este absorbit complet de epidermă, fără a lăsa tenul lucios. Tonifică și întârzie apariția efectelor îmbătrânirii și oferă protecție împotriva razelor solare. Este foarte bun pentru masaje faciale. Se absoarbe ușor în piele, cel mai important aspect al său fiind acela că nu lasă urme uleioase pe piele. Este foarte eficient pentru pielea sensibilă și pentru cea care a suferit arsuri și leziuni. Sâmburii de caise sunt măcinați fin pentru a asigura o exfoliere delicată, precum și îmbunătățirea tonusului pielii.