5 trucuri de frumusețe subapreciate

Încă din copilărie femeile sunt bombardate cu frumusețea nemaintâlnită a prințeselor, cu dorința nemărginită de a fi “cea mai frumoasă din țară” și cu imaginea bietei rațuste urâte, respinsă de toți datorită aspectului ei. Aparent niște povești banale și nevinovate nu? Însă fetițele ajung să se compare cu personajele iar mai târziu pot deveni femei cu stimă de sine redusă, datorită obsesiei pentru perfecțiune.

Deși știm cu toții că perfecțiunea nu există, ne-o dorim și fie că recunoaștem sau nu frumusețea sau lipsa ei, ne macină și încercăm să ajungem la cea mai bună variantă a noastră prin diverse metode, unele chiar mai puțin ortodoxe. De la injecții cu acid hyaluronic și botox până la inserarea de fire care ridică linia sprâncenelor sau pomeții, femeile sunt dispuse să încerce și să sacrifice destul de multe în numele frumuseții. Însă am uitat, parcă, de regulile de bază, de la care ar trebui să pornească orice femeie în încercarea de a se înfrumuseța.

5 Trucuri de frumusețe uitate

1.       Primul  și cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi este că totul pornește de la baza. Un ten curat și sănătos face mai multe pentru tine decât orice produs magic existent pe piață. Nu te culca niciodată machiată, folosește produse de îngrijire potrivite tipului tău de ten și nu îți atinge față cu mâinile murdare pe timpul zilei.

2.       Sprâncenele pensate corect îți vor schimba total înfățișarea. Sprâncenele sunt prietenul sau dușmanul tău în funcție de cum le pensezi. Te pot face să arăți mai tânăra, încruntată sau neîngrijită și totul doar din forma lor. Cel mai bine ar fi să mergi la un salon specializat pentru a te pensa corect în funcție de forma feței și a liniei naturale a sprâncenei. Sprâncenele mai groase te vor face să pari mai tânăra pe când unele mult prea subțiri te vor face să arăți că și cum te-ai mira mereu.

3.       Alegerea fondului de ten corect este un pas nespus de important în felul în care arăți, însă destul de neglijat. Alege întotdeauna un fond de ten cât mai apropiat de nuanța tenului tău, nu testa fondurile de ten pe mână ci direct pe față și nu cumpăra niciodată un fond de ten direct din magazine, fără să fi ieșit la lumina naturala când îl porți. Lumina din magazine nu este mereu cea mai potrivită astfel că un fond de ten care în magazin arată frumos pe față, la lumina naturală poate arata total diferit. Mergi în magazin nemachiată și roagă un consultant de beauty să îți recomande un fond de tel potrivit tipului tău de ten, testează-l pe față și rămâi câteva ore cu el, abia apoi dacă îți place cum s-a comportant este bine să îl cumperi.

4.       Dermatograful bej este salvatorul ochilor obosiți. Un dermatograf în culoarea pielii îți va deschide privirea și te va face să pari mai odihnită, este mult mai natural decât un dermatograf alb iar dacă îți întorci și genele cu un cleștisor special, arăți ca și cum ai dormit într-un pat de puf timp de 8 ore.

5.       Linia neagră de tuș și mascara este tot ce ai nevoie pentru un machiaj de zi al ochilor. Fie că mergi la birou, la școală sau la o plimbare acest machiaj simplu te va face să arăți îngrijită fără să necesite un efort prea mare. Nu te speria de tusul de ochi, deși multă lume spune că nu se descurcă cu tușul de ochi, linia neagră nu trebuie făcuta neapărat cu tuș. Îți poți contura ochii cu un creion dermatograf negru, cu un fard sub formă de gel și o pensulă sau direct cu fard pulbere negru și o pensula. Încearcă toate variantele și vezi cu care te simți cel mai confortabil. Machiajul trebuie să fie distractiv, nu o corvoadă.

La sfârșitul zilei când ne demachiem, rămânem doar noi, cu buze mici sau cearcăne, cu pistrui sau ochi bulbucați iar această este versiunea pe care trebuie să învățăm să o iubim.  Încrederea în tine îți sporește frumusețea, te face să zâmbești mai des iar asta e cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru ține și mai ales, nu te costă nimic.

Ai ceva de adăugat?

*