Cum poți scăpa de cercurile întunecate și de pungile de sub ochi?

Multe femei au cercuri întunecate sub ochi chiar și după ce s-au bucurat de un somn lung și odihnitor. Uneori, pungile și cercurile de sub ochi sunt semne care indică că ați avea nevoie de mai mult somn sau ați consumat prea mult alcool, dar pot indica și o afecțiune de sănătate subiacentă, cum ar fi o alergie la anumite alimente sau la ceva din mediu, o deficiență nutrițională sau deshidratare. De asemenea, persoanele care un un ten deschis la culoare au, de obicei, și cercuri întunecate sub ochi.

Dacă vă confruntați cu cercuri care vă întunecă privirea și care sunt greu de mascat cu ajutorul produselor de make-up, cel mai indicat este să identificați și să tratați cauzele care conduc la apariția cercurilor întunecate. Dacă veți constata că problema nu este una cu o cauză medicală, puteți opta atunci la unele tratamente topice foarte eficiente.

În primul rând, va trebui să includeți în regimul de frumusețe o cremă foarte eficientă pentru zona ochilor. Este esențial ca pielea din jurul ochilor să fie cât mai bine hidratată. O cremă de ochi bogată în vitaminele K și C va ameliora cercurile întunecate cauzate de tonusul slab al vaselor sanguine. La rândul său, vitamina C ajută la îmbunătățirea producției de colagen.

Crema Contur Ochi Kosmo Oil se va dovedi foarte eficientă pentru tratarea cercurilor întunecate, a pungilor de sub ochi, dar și a celorlalte semne de oboseală. Este o cremă formulată cu uleiuri vegetale și cafeină, care stimulează circulația sângelui către microcapilarele din jurul ochilor. Astfel, este o cremă foarte potrivită și pentru reducerea vizibilă a ridurilor. Pentru a preîntâmpina primele riduri și linii fine, puteți folosi crema contur Kosmo Oil pentru ochi începând cu vârsta de 20 de ani. Deoarece conține cafeină pur, ulei de măsline, unt de shea, gălbenele și vitamina E se potrivește oricărui tip de ten, inclusiv tenului sensibil. Trebuie să știți că este o cremă fără parafine, fără parabeni și fără parfum, așa că dacă în cazul utilizării produselor cosmetice chiar și cu un strop de parfum, vă lăcrimează ochii, atunci această cremă contur vă va fi de mare ajutor.

Pe lângă utilizarea unei creme destinate zonei ochilor, mai sunt și alte modalități la care puteți apela pentru îmbunătățirea aspectului pielii din jurul ochilor. Vestea bună este că multe dintre aceste modalități au la bază ceva ce s-ar putea să aveți deja prin casă. De exemplu, puteți pune felii de cartofi sau de castravete în congelator timp de 20 de minute și apoi să le aplicați pe ochi 15 minute, ținând capul ridicat cu ajutorul unei perne.

La fel de bine, puteți pune două plicuri de ceai de mușețel sau de ceai verde răcite pe ochi, tot timp de 15 minute. Plicurile de ceai au proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate provoca vasele de sânge să se contracte și să contribuie la reducerea pungilor și a cercurilor întunecate.

De asemenea, puteți pune pe ochi două dischete demachiante înmuiate în lapte rece pentru a reduce pungile cu ajutorul conținutului de acid lactic din lapte. Apa de trandafiri poate fi și ea benefică pentru îmbunătățirea aspectului pielii din jurul ochilor.

În general, tratați zona din jurul ochilor cu produse cât mai naturale, fără parfumuri sintetice care pot provoca usturimi și lăcrimare. Pielea ochilor este foarte sensibilă, așa că necesită produse blânde și mișcări de masaj delicate.

Totuși, așa cum spuneam deja, lipsa somnului și oboseala excesivă pot contribui la cercurile întunecate și pungile sub ochi. Ar trebui să încercați să dormiți timp de opt ore pe noapte, iar cea mai recomandată poziție este pe spate, cu capul sprijinit pe o pernă, pentru a lăsa gravitația să contribuie la frumusețe. Este obligatoriu să vă demachiați înainte de a merge la somn.

În cele din urmă, cercurile întunecate de sub ochi pot indica deshidratarea. Consumul de alcool, transpirația excesivă în urma exercițiilor fizice ori cauzată de temperaturi ridicate sau unele afecțiuni medicale pot cauza deshidratare, ceea ce poate provoca apariția pungilor și cercurilor întunecate. Cofeina este, de asemenea, un diuretic, și astfel, consumul de prea multă cafea, ceai negru, băuturi răcoritoare și băuturi energizante, vă poate deshidrata.

Optați, mai degrabă, pentru ceaiuri de plante fără cofeină, cum ar fi mentă, mușețel, trandafiri și beți aproximativ 2 litri de lichide zilnic. Apa minerală și sucurile de legume sunt alternative sănătoase pentru băuturile răcoritoare și cafea.

 

Ai ceva de adăugat?

*