Cum previi apariția ridurilor de expresie în sezonul rece?

Sezonul rece este unul dintre cei mai mari inamici ai pielii pentru că aerul uscat, vântul și gerul pot duce la apariția ridurilor de expresie, dacă nu avem o rutină de îngrijire a tenului bine pusă la punct. Pielea se adaptează greu schimbărilor de temperatură și capriciilor vremii și tocmai din acest motiv, are nevoie de o îngrijire specială și mult mai atentă decât în restul sezoanelor. Înainte de a vorbi despre cum putem preveni apariția acestor riduri de expresie în sezonul rece, vom menționa câteva greșeli pe care le facem destul de des și care ar trebui să dispară din ritualul de îngrijire a tenului pe timpul iernii.

Greșeli pe care le faci și care duc la apariția ridurilor de expresie

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem uneori este să ne spălăm pe față cu orice găsim la îndemână, cu săpun sau cu gel care nu e potrivit nevoilor tenului nostru. Dacă și tu ai acest obicei, ar trebui să știi că ești mult mai predispusă la apariția ridurilor de expresie pentru că acestea apar mult mai rapid pe un ten uscat, lipsit de elasticitate. Iar produsele care nu sunt potrivite pentru îngrijirea tenului exact asta fac, usucă fața și distrug bariera naturală de apărare a pielii. O altă greșeală pe care o poți faci și fără să îți dai seama este să folosești aceeași cremă hidratantă pe care o folosești de obicei pe timpul verii. În sezonul cald avem nevoie de o cremă cu o textură mai lejeră, care nu încarcă tenul. Lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de sezonul rece pentru că acum pielea noastră are nevoie de o hidratare în profunzime, iar produsele pe care le folosești vara, s-ar putea să nu te ajute prea mult în acest sezon. Este important ca în sezonul rece să alegi produse hidratante 100% naturale, care să îți asigure elasticitatea pielii. Cu cât pielea este mai elastică și mai hidratată, cu atât ridurile de expresie se vor forma mai greu. Nu puteam să vorbim de greșeli făcute în îngrijirea tenului în sezonul rece și să nu menționăm lipsa produselor cu SPF. De altfel, folosirea unor produse cosmetice cu SPF este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a preveni ridurile de expresie. Chiar dacă în sezonul rece soarele este mai puțin prezent, razele UV îți atacă în continuare pielea, iar în combinație cu gerul și vântul, efectele asupra tenului tău sunt mult mai mari.

Cum previi apariția ridurilor de expresie?

Primul pas pe care trebuie să îl faci în sezonul rece pentru a preveni apariția ridurilor de expresie este să îți schimbi rutina de îngrijire a pielii. Indiferent dacă ai tenul gras sau uscat, în sezonul rece ai nevoie de o hidratare cât mai intensă a pielii. Este recomandat să alegi acele produse de curățare a tenului care sunt blânde cu tenul tău, cu o textură cremoasă, ce nu usucă și mai tare pielea. Următorul pas este hidratarea tenului în profunzime, și după cum spuneam și mai sus, în lunile reci ale anului, poți folosi creme cu o textură mai grasă, pentru că tenul tău are nevoie de cât mai multă hidratare. Alege produsele 100% naturale, cu ingrediente ce îți protejează pielea împotriva temperaturilor scăzute și a vântului și îi menține elastricitatea, prevenind în același timp și formarea ridurilor. Nu în ultimul rând, nu uita să folosești, mai mult ca oricând, produsele antirid, cum ar fi serumurile. Serumul este una dintre cele mai importante și eficiente arme antiaging și el trebuie să se regăsească în rutina ta de îngrijire a tenului, mai ales în sezonul rece.

Dacă respecți toate aceste sfaturi, poți trece cu bine peste sezonul rece, cu multe zâmbete și mai puține riduri de expresie!

Ai ceva de adăugat?

*