Curățarea tenului

Trebuie să recunoaștem că pentru machiajul tenului acordăm timp și atenție, însă atunci când vine vorba de demachiere și curățare acestea sunt adevărate corvoade, iar de multe ori trișăm și evităm să le facem. Tenul este continuu expus la poluare și factori nocivi, iar adaptarea și regenerarea continuă sunt eforturile suplimentare pe care le depune zilnic pentru a își menține vitalitatea. Pentru a-l ajuta în această continuă luptă este nevoie să îi acorzi atenție prin îngrijirea zilnică, iar un prim pas ar fi curățarea corectă și consecventă. Astăzi vom vorbi despre ce înseamnă o curățare corectă a tenului, de ce produse ai nevoie și care este procesul de curățare atât dimineața, cât și seara.

curatarea tenului

Curățarea tenului este un prim pas important în îngrijirea tenului, cel mai simplu și mai puțin costisitor din rutina zilnică. Aceasta ajută la îndepărtarea excesului de sebum, impurităților, celulelor moarte și ingredientelor cosmetice aplicate pe ten, precum și la pregătirea tenului pentru procesul de hidratare. Evitarea curățării sau abordarea unei curățări superficiale și neregulate aduce repercusiuni asupra aspectului tenului nostru, acesta devenind în timp tern, cenușiu, ajungând chiar să sufere de o îmbătrânire prematură. Un alt efect a lipsei curățării tenului se va resimți și în momentul folosirii produselor de machiaj, rezultatele fiind mai mereu nesatisfăcătoare.

Curățarea tenului este o etapă obligatorie ce trebuie realizată atât seara, cât și dimineața, cu produse specifice de curățare ce vin în întâmpinarea necesităților tenului nostru. Cu toate că poate părea bizar, un produs de curățarea cu o formulare chimică deficitară și inadecvat tenului poate produce dereglări serioase ale barierei naturale a pielii, precum iritații, apariția pustulelor, excesul de sebum sau blocarea porilor.

Atunci când pornești în alegerea produselor de curățare, ghidează-te după trei principii: tipul tenului tău, curățarea blândă și eficientă și lipsa iritanților. Există mai multe categorii de produse de curățare pentru fiecare nevoie și tip de ten: produse demachiante – sub formă de loțiune, lapte demachiant sau ulei demachiant, folosite pentru îndepărtarea machiajului; produse solubile în apă (cleansere) – folosite pentru îndepărtarea reziduurilor de după demachiere, acestea se găsesc sub formă de gel, cremă, spumă sau loțiune; soluții micelare și scrub-uri. În curățarea tenului încercați să evitați folosirea săpunurilor solide sau lichide, de obicei acestea usucă excesiv pielea, pot crea iritații și pot afecta bariera naturală a pielii aducând schimbări ale Ph-ului.

Curățarea tenului seara

Primul pas este reprezentat de demachierea tenului pentru a îndepărta machiajul folosit pe timpul zilei. Alegeți un demachiant special conceput pentru tipul tău de ten, aplică o cantitate generoasă în palmă și distribuie pe tot tenul prin mișcări circulare blânde. Umezește o dischetă demachiantă și îndepărtează demachiantul de pe suprafața tenului.

Pentru îndepărtarea peliculei lăsate de demachiant este necesară folosirea unui cleanser solubil în apă. Umezește tenul, aplică în palmă o cantitate mică de cleanser și distribuie pe toată suprafața tenului prin mișcări circulare blânde. Limpezește cu multă apă călduță, iar la final usucă tenul cu ajutorul unui prosop curat de unică folosință. Un aspect important de care trebuie să ții cont imediat după curățare este acela ca tenul tău să nu prezinte acea senzație de deshidratare. Un cleanser eficient trebuie să fie blând cu tenul tău, dar în același timp să îndepărteze rezidurile și impuritățile existente.

Un ultim pas dinaintea rutinei de hidratare este reprezentat de folosirea soluției micelare pentru îndepărtarea ultimelor reziduuri. În cazul în care pe timpul zilei ai folosit puțin machiaj, soluția micelară poate fi folosită pe post de demachiant. Aplică o cantitate generoasă pe o dischetă demachiantă, iar prin mișcări blânde de netezire curăță tenul.

Curățarea tenului dimineața

În funcție de produsele folosite pe timpul nopții, dimineața poți apela cu încredere la soluția micelară sau la cleanser. Pentru curățare folosește aceeași metodă ca cea de seara, limpezește tenul și usucă-l cu un prosop de unică folosință.

Scrub-ul conține particule abrazive și este destinat îndepărtării descuamărilor și în mică măsură a celulelor moarte. Este necesar ca acesta să conțină particule abrazive fine pentru a nu provoca leziuni la nivelul epidermei. Se folosește o dată pe săptămână, în special după demachiere. Din gama Kosmo Oil poți opta pentru Exfoliantul Universal cu ceai verde și microsfere de ceară, un gel eficient ce îndepărtează impuritățile și favorizează regenerarea celulară. Aplică o cantitate mică de scrub și distribuie pe toată suprafața tenului prin mișcări blânde, iar la final îndepărtează cu apă din bleșug.

Ai grijă în continuare de tenul tău, fii consecventă cu rutina de curățare pentru ca tenul tău să rămână sănătos și luminos.

Ai ceva de adăugat?

*