Hidratarea tenului

După cum bine știm, cel mai mare organ al corpului se dovește a fi pielea, bariera ce reușeste să ne apere de agresiunile mediului extern și echilibrează cu succes procesele de eliminare a toxinelor.

Tenul este cel mai expus la poluare și factori nocivi, el fiind cel care depune eforturi suplimentare pentru adaptare și regenerare continuă. De cele mai multe ori, protejarea și menținerea unui ten sănătos și luminos este un aspect tratat cu nepăsare din diferite motive, precum negăsirea unei creme bune care să ne mulțumească, senzația lăsată după hidratarea în sine nu este una încântătoare, fie considerăm că hidratarea nu este atât de importantă în ceea ce privește aspectul tenului. Însă, toată această nepăsare și evitare a hidratării zilnice a tenului aduce repercursiuni în aspectul său, acesta devenind în timp tern, cenușiu și, în mod sigur, suferind de îmbătrânire prematură. Astăzi, vom vorbi despre ce înseamnă o hidratare corectă a tenului, ce produse ne sunt necesare și cum realizam o hidratare eficientă.

Hidratarea corecta a tenuluiHidratarea este procesul care ajută la păstrarea structurii pielii prin reducerea impactului negativ cauzat de factorii nocivi din mediul extern, precum: poluarea, soarele, fumul de țigară, unele alimente și unele medicamente, oxigenul din aer etc. De asemenea, hidratarea contribuie la întărirea barierei naturale a pielii și ajută celulele sale (colagenul, elastina și celulele imunitare) să funcționeze în limite normale. Astfel, când un produs reușește să conțină ingredientele necesare pentru a obține cele de mai sus, atunci acest produs realizează o hidratare corectă, menținând tenul tânăr și sănătos. Ingredientele de care pielea are nevoie sunt următoarele: antioxidanți, anti-iritanți, ingrediente de tip cell-communicating și ingrediente de tip skin-identical.

În ceea ce privește produsele necesare, ingredientele de mai sus se pot regăsi în produse cu diferite texturi, precum: creme, geluri, serum-uri, loțiuni și chiar uleiuri vegetale. Textura nu schimbă beneficiile aduse de produs, ci ea rămâne o preferință dată de tipul vostru de ten. Tenul mixt/gras preferă în special texturile mai light care se absorb repede și nu lasă peliculă, precum gelurile și soluțiile, pentru tenul normal/ ușor uscat sunt potrivite serum-urile și loțiunile, iar pentru tenul uscat și foarte uscat sunt necesare cremele, uleiurile și loțiunile emoliente.

Hidratarea ar trebui realizată atât dimineața și mai ales, seara. Dimineața, tenului îi va fi benefică o cremă hidratantă cu factor de protecție, acesta din urmă va proteja tenul de acțiunea nocivă a radiațiilor solare astfel, bariera naturală de protecție a pielii va rămâne neafectată, iar tenul nu va suferi de efectele nocive produse de soare. Seara este momentul când tenul se reface după o zi în care a fost supus radicalilor liberi, iar hidratarea ar trebui să conțină cantități importante din ingredientele benefice tenului menționante mai sus.

Atunci când realizăm hidratarea tenului trebuie să avem grijă ca de fiecare dată acesta să fie curat în prealabil, și de asemenea uscat. Odată aplicate produsele hidratante adecvate tipului vostru de ten, acordați câteva momente pentru ca acestea să fie absorbite și asimilate de ten, iar mai apoi continuați cu restul rutinei voastre zilnice.

Investiți în produse benefice tenului vostru, iar alături de un stil de viață echilibrat, o alimentație sănătoasă, un consum potrivit de apă și mișcare zilnică, tenul vostru va fi sănătos și plin de vitalitate.

One Response to “Hidratarea tenului”

Read below or add a comment...

  1. alina says:

    Am cumparat Exfoliantul universal cu ceai verde de la Kosmo Oil. Pretul a fost modic, cam 15 lei sticluta de 300 grame. Il folosesc pentru curatarea in profunzime a fetei si sunt super-incantata. Tenul meu este mereu curat si a devenit mai luminos. Si pentru ca nu este gras pot sa aplic imediat atat crema de intretinere (tot cu ceai verde de la Kosmo Oil) cat si machiajul. Va recomand, fetelor, sa nu il ocoliti daca il gasiti in magazin!

Ai ceva de adăugat?

*