Masajul sânilor – cât este de benefic și cum te poate ajuta?

Masajul sânilor este o formă delicată de terapie care poate fi efectuată atât în cadrul unui centru spa, cât și în intimitatea propriei case. Masajul mamar sporește încrederea în sine, tratează diferite afecțiuni care pot afecta forma fizică a sânului, dar în același timp relaxează. Masajul în sine este o tehnică antică, cunoscută ca fiind benefică pentru fiecare parte a corpului, inclusiv pentru sâni.

În ciuda tuturor acestor avantaje pentru sănătate și pentru starea de bine, masajul sânilor nu este un subiect atât de frecvent discutat și practicat în majoritatea centrelor spa. Prin urmare, poate veți dori să vă bucurați de beneficiile masajului mamar acasă. Există foarte multe motive pentru care fiecare femeie ar trebui să beneficieze de acest tip de masaj ca parte din rutina regulată de frumusețe, sănătate și wellness.

Întâi de toate, masajul împiedică lăsarea sânilor, ajută la fermitatea și la forma lor. Masajul mamar contribuie la forma rotunjită a sânilor, îmbunătățește circulația, întărește țesuturile grase, împiedicând astfel lăsarea sânilor. Mai apoi, masajul sânilor ușurează durerea și disconfortul pe care majoritatea femeilor le resimt atunci când se apropie menstruația.

Spuneam deja că masajul mamar îmbunătățește circuția sângelui la nivelul pieptului și astfel ameliorează durerea. Pentru rezultate imediate, puteți folosi câteva picături de ulei esențial calmant, cum ar fi lavanda. De asemenea, vă recomandăm Ser Corporal cu Lavandă și Omega 3-6-9 Kosmo Oil, care tonifiază epiderma, îmbunățește fermitatea pielii și atenuează vizibil vergeturile.

Un alt avantaj al masajului mamar este că îmbunătățește bustul. Dintotdeauna, sânii mari au fost considerați mai atrăgători. Există anumiți hormoni care influențează dimensiunea sânilor, iar masajul poate determina organismul să genereze mai mulți astfel de hormoni. Pentru rezultate sigure, folosiți un ulei de masaj, așa cum este Kosmo Oil Volbust pentru sâni 100% natural. Volubust Kosmo Oil este un ulei cosmetic natural care mărește densitatea țesutului adipos, conducând astfel la un efect vizibil de voluminizare. Principalele ingrediente sunt substanța activă din nucșoară solubilizată în ulei de macadamia și migdale dulci, care accelerează creșterea în volum a vacuolelor cu lipide stocate. De asemenea, Volubust Kosmo Oil mai conține și ulei de morcov care oferă protecție împotriva radiațiilor UV.

Poate nu știați, însă masajul mamar, pe lângă faptul că determină creșterea sânilor, mai stimulează și sistemul imunitar. Masajul sânilor activează celulele T naturale care luptă împotriva tumorilor și a virușilor. Numeroase cercetări au demonstrat că masajul sânilor îmbunătățește funcția imună a femeilor care suferă de cancer mamar. De asemenea, femeile care suferă de tensiune arterială ușor crescută și care își masează sânii sau primesc un masaj mamar profesional manifestă o tensiune sanguină semnificativ redusă într-o perioadă scurtă de timp. Din acest motiv, oamenii de știință sunt înclinați să afirme că masajul mamar are unele efecte terapeutice asupra tensiunii arteriale.

Un alt studiu efectuat recent a măsurat nivelul de serotonină, dopamină și cortizol în rândul unor femei înainte și imediat după masajul mamar. O diferență enormă a fost observată la acești trei hormoni, nivelul cortizolului scăzând semnificativ cu până la jumătate, în timp ce serotonina și dopamina au crescut după masaj. Cortizolul este un hormon de stres, în timp ce dopamina și serotonina sunt neurotransmițători care ajută la reducerea depresiei. Acest lucru explică de ce se consideră că masajul mamar este benefic pentru femeile care suferă de tulburări de anxietate.

 

Ai ceva de adăugat?

*