Ten ferm şi luminos

Tenul frumos şi luminos este ideal pentru o femeie, indiferent de vârstă. Demachierea, curăţarea, exfolierea, hidratarea, masarea, hrănirea sunt proceduri absolut necesare, dacă vrei să ai un chip plăcut  şi luminos, care să scoată în evidenţă trăsăturile frumoase. Un machiaj aplicat pe un ten necurăţat şi neîngrijit, îţi va şterge din frumuseţe, putând chiar adăuga câţiva ani chipului tău. Un ten nedemachiat, va suferi pe timpul nopţii, conducând în timp la apariţia punctelor negre şi la aspectul tern. Pe lângă mersul la un salon de cosmetică, trebuie să-ţi stabileşti o rutină foarte bine pusă la punct, prin care să-ţi răsfeţi tenul şi să îi conferi frumuseţe şi sănătate. Atât procedurile, cât şi produsele aplicate, sunt foarte importante. Alegerea produselor cosmetice care au la bază ingrediente naturale, poate reprezenta una dintre cele mai bune variante.

Curăţarea tenului

Demachierea  nu înseamnă  doar înderărtarea machiajului aplicat peste zi, ci şi curăţatea tenului de toate impurităţile sau praful acumulate pe un ten nemachiat, dar şi  de excesul de sebum din timpul nopţii. Pe un ten nedemachiat creşte riscul apariţiei coşurilor şi al  punctelor negre, ajungându-se la un ten  tern, lipsit de lumină. Prin îndepărtarea tuturor reziduurilor acumulate pe piele, îţi  asiguri un ten sănătos, catifelat şi suplu, hidratat şi luminos, fiind uşor de tratat şi întreţinut.

Demachierea nu se va efectua doar pe faţă, ci şi pe gât şi decolteu, fiind zonele cele mai expuse şi, în acelaşi timp, cele mai delicate.

De asemenea, pielea are nevoie de exfoliere, pentru o curăţare în profunzime. Pentru această procedură, poţi apela la produse cosmetice pe bază de ceai verde. Este un ingredient natural, extrem de benefic pentru ten. Un produs exfoliant pe bază de ceai verde, va acţiona ca un antioxidant şi va reduce semnificativ efectele îmbătrânării, curăţând tenul în profunzime, hidratând şi normalizând activitatea glandelor sebacee. Aplicat constant prin mişcări care au rolul de a masa uşor faţa  şi gâtul, pielea va deveni elastică şi fermă.

Produsele pe bază de microsfere de ceară, sunt unele ditre cele mai eficiente. Microsferele  au rolul de a curăţa pielea în profunzime, antrenând impurităţile şi celulele moarte de pe toată suprafaţa epidermei. Tenul este astfel complet curăţat, putându-i-se aplica tratamente de hidratare şi hrănire.

Hrănirea şi hidratarea tenului

Un ten bine curăţat, va reacţiona  mult mai uşor la un produs care are drept rol hrănirea, calmarea, hidratarea, atenuarea ridurilor şi catifelarea. Pielea ta se va răsfăţa şi hrăni în acelaşi timp, dacă îi aplici o cremă naturală, pe bază de cătină sau de ulei de  măsline. Cătina va furniza un bogat mix de vitamine, printre care A, C, D, E, B2 sau K, obţinându-se astfel un efect cicatrizant şi emolient,  în acelaşi timp diminuând şi ridurile. Se va aplica zilnic, dimineaţa şi seara, după ce  faţa, gâtul şi decolteul au fost foarte bine curăţate. Pentru perioada zilei, este bine de ştiut faptul că o astfel de cremă te va proteja şi în faţa razelor ultraviolete.

Odată cu trecerea timpului, apar ridurile de expresie  şi cele din jurul ochilor. Chiar dacă pot conferi un farmec aparte feţei, tot îţi vei dori să le atenuezi şi să conferi chipului un aer tânăr şi proaspăt.

Pe lângă cremele aplicate pe faţă, gât şi decolteu, poţi apela şi la produse destinate îngrijirii zonei din jurul ochilor. Ridurile şi cearcănele pot fi atenuate dacă se aplică seruri sau creme destinare strict acestei zone.

Pentru conturul ochilor, un produs pe bază de cafeină, va stimula circulaţia sangvină către microcapilarele din jurul ochilor, ceea ce îţi va asigura diminuarea ridurilor şi a cearcănelor.

Adoptând un stil de viaţă sănătos şi apelând la produse cosmetice  100% naturale, vei găsi cea mai sigură cale prin care vei  obţine o piele sănătoasă, hidratată, curată,  luminoasă şi tânără, riduri diminuate şi cearcăne estompate. Produsele cosmetice care au la bază ingrediente naturale, prezintă şi avantajul de a nu te expune riscului de a manifesta reacţii adverse, fiind tolerate uşor de organism.

Ai ceva de adăugat?

*