To do list: Elimină celulita

Știm că acele depozite de grăsime întâlnite deseori pe coapse, picioare și abdomen devin coșmarul fiecărei femei, chiar și dacă kilogramele sunt în regulă. Celulita a devenit o problemă pentru fiecare dintre noi, iar găsirea unor remedii care funcționează garantat a devenit țelul fiecărei femei. Deși nu scăpăm definitiv de celulită, avem la dispoziție numeroase remedii prin care să îmbunătățim aspectul pielii deja acaparate de celulită. Află ce este celulita și cum o poți ține sub control prin câteva trucuri și remedii ce îți sunt la îndemână.

Elimina celulita

Celulita reprezintă o modificare la nivelul pielii prin apariția de formațiuni nodulare subcutanate formate deobicei în regiunea pelvină, membrelor inferioare și abdomenului. O recunoaștem după aspectul de piele cu gropițe sau de „coajă de portocală”, iar în cazurile mai severe pielea prezintă denivelări considerabile. O principală cauză a apariției celulitei o reprezintă înaintarea în vârstă, odată cu aceasta pielea își pierde elasticitatea, iar procesul de regenerare celulară se încetinește, rezultatul fiind depozitele de grăsime instalate pe diferite zone ale corpului. De asemenea, variațiile de greutate, stresul, stilul de viață inactiv, dar și o dietă nesănătoasă sunt factori importanți care pot crește riscul de apariție al celulitei.

Deși este o afecțiune a pielii, ea poate fi tratată și ținută sub control printr-o serie de metode și remedii ce ne pot ușura lupta împotriva celulitei și ne pot îmbunătăți aspectul pielii. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl avem în vedere încă de la început este că nimic nu funcționează instantaneu și pentru ca aceste remedii să aibă efecte vizibile trebuie să le acordăm timp. Iată la ce putem apela pentru a scapa de celulita supărătoare:

Apa și ceaiul verde

Apa reprezintă cel mai eficient instrument ce luptă împotriva celulitei. Cei doi litri de apă ce trebuie consumați zilnic asigură eliminarea toxinelor din corp, stimulează circulația și îmbunătățesc drenajul limfatic. De asemenea, studiile au demonstrat că și ceaiul verde ne sare în ajutor, el contribuind considerabil la distrugerea depozitelor de grăsime și la prevenirea formării celulitei.

O dietă sănătoasă

Dacă ești adepta mâncărurilor junk food, semipreparatelor, dar și a alcoolului și țigărilor, te anunț că toate acestea nu fac o pereche prea bună cu celulita, ba mai mult ele contribuie la formarea depozitelor de grăsime. O dietă bazată pe preparate bogate în legume și fructe va reprezenta un plus în combaterea celulitei și de asemenea, va contribui la o stare excelentă a stării tale de sănătate.

Sportul

Deși nu ne place, este cea mai cunoscută metodă pentru a scăpa de celulită. Fie că apelezi la yoga, fitness, jogging sau chiar plimbări, orice îți pune în mișcare mușchii va fi o alegere excelentă ce te va ajuta garantat să scapi de aspectul de coajă de portocală al pielii.

Tratamente, masaje, creme anti-celulită

Cu siguranță ai auzit că zațul de cafea te ajută în lupta cu celulita. Amestecă zațul de cafea cu ulei de măsline și maseaza-ți zonele afectate de celulită. Folosit cu regularitate, acest amestect îți va stimula și îmbunătăți circulația, drenajul limfatic și îți va lăsa o piele fină.

Deși metodele homemade sunt eficiente, nu trebuie să treci cu vederea tratamentele special formulate pentru tratarea celulitei. Pentru a-ți pregăti pielea pentru tratamente intensive apelează cu încredere la scrubul cu unt de shea de la Kosmo Oil. Este un exfoliant 100% natural ce conține unt de shea, ulei din sâmburi de măsline, pulbere de ardei iute, dar și microparticule abrazive din sâmburi de caise, toate acestea având rolul de a înlătura celulele moarte și a activa intens circulația periferică.

Masajul anti-celulitic va face minuni dacă va fi efectuat zilnic. Acesta poate fi efectuat fie cu creme, geluri sau uleiuri anti-celulitice. Gama Kosmo Oil oferă alternative în funcție de preferințele și nevoile pielii tale, produse ce au la bază ingrediente ce luptă eficient cu depozitele de grăsime, precum ardeiul iute, cafeina, scorțișoara sau piperul negru.

Spune „Adio!” celulitei și apelează cu încredere la toate aceste metode și remedii ce îți pot deveni aliați de nădejde, iar realizate cu regularitate pielea ta își va recăpăta aspectul de mult pierdut.

Ai ceva de adăugat?

*